8 / 100 könyv. 8% kész!

szerda, október 31, 2012

Frissen, ropogósan

Mai szerzeményem Mats Strandberg és Sara Bergmark Elfgren trilógiájának az első kötete, minek címe: A Kör. Sokat hallottam, olvastam már erről a könyvről, mindenki szerint egy hihetetlenül jó boszorkánykönyv, aminek a hangulata borzongtat, a története pedig lenyűgöz. Kíváncsiságom felülkerekedett és beszereztem a könyvet, ami a maga 549 oldalával és kemény borítású fedelével rögtön egy kiemelkedő helyet kapott a polcomon.

Fülszöveg:

"Boszorkányok pedig vannak.

Engelsfors. Egy apró csodás kis város Svédországban, ahol 6 lány épp csak elkezdte a középiskolát. Semmi közös nincs bennük - kivéve, hogy mindegyikőjükben ősi ördögi erő lakozik.
Az őszi szemeszter csak elkezdődött, amikor egy halott diákot találtak a suli egyik wc-kabinjában. Mindenki öngyilkosságra tippel. Mindenki, leszámítva a hat lányt, akik tudják az igazságot. Egy éjjel, amikor a hold kísértetiesen vörösen borítja be az eget, a lányok találkoznak a parkban. Nem tudják, hogyan és miért mentek oda, csak azt tudják, hogy szükségük van egymásra a túléléshez.
Azt mondják boszorkák. Egy ősi prófécia állítja, hogy ők a kiválasztottak.
A rejtélyes gyilkosság óta a gimiben már élet vagy halál a tét. És a lányoknak még sok mindent meg kell tanulniuk saját erejükről is. Pedig fogytán az idő, mert valami vadászik rájuk, és ha nem találják meg, nem pusztítják el az ismeretlent, akkor ők halnak meg...
Kiállhatatlan szülők, iskolai gondok, barátság, szerelem, varázslat és halál tölti be az ifjúsági Engelsfors trilógia első kötetének lapjait.
A fiatal svéd szerzőpáros első közös könyve hihetetlen sikert aratott, és már huszonegy nyelven olvasható."


0 comments:

Megjegyzés küldése