5 / 100 könyv. 5% kész!

vasárnap, október 14, 2012

Nalini Singh: Látomás


A sorozat első részében bőven volt negatívum és pozitívum is, volt ami nagyon tetszett és volt, ami nagyon nem. Ezzel a második résszel is így vagyok, kissé szélsőségesek a véleményeim ezzel a sorozattal kapcsolatban, mégis van benne valami - talán a hangulata - ami miatt tetszett. Nem egy tökéletes regény, mégis kerek és néhol nagyon is érdekes. Ennél a második résznél, minek címe Látomás, volt hogy dühöngtem, miközben olvastam és arra gondoltam, hogy ez már túlzás... volt azonban amikor az események és a mentálhálónak a fogalma elvarázsolt. Igen, a kedvencem még mindig az a bizonyos mentálháló, ami egyben rejtélyesen érthetetlen mégis el bírjuk képzelni ezt a csillagos rendszert, amiben a mentálok élnek. Erről a témáról még többet megtudtunk ebben a regényben, ennek pedig nagyon örültem.

A történetről nem fogok részletesen mesélni, mert aki már olvasta az első részt, az teljesen tisztában van a viszonyokkal. Két főszereplőnk megmaradt: Sascha és Lucas, azonban mégsem ők vannak a központban, hanem Lucas egyik őrszeme: Vaughn, aki a családi tragédiája következtében sokkal inkább állat, mint ember. Valamint egy újabb mentált ismerhetünk meg, akit az erdő mélyén mondhatni fogva tartanak és őrködnek fölötte: Faith. És vajon miért őrzik ezt a mentál-lányt ennyire szigorúan? Azért, mert Faith NightStar egy J-mentál, vagyis jövőbelátó, egy próféta, tehát nagyon sok pénzt hoz a tanácsnak. 

Faith-t; amellett hogy látja a jövőbeni tőzsde híreket; más álmok is gyötrik.Gyilkosságokat lát, amik nagyon megrémisztik. Azonban egy mentál nem érezhet, ugye? Faith újra és újra látja egy pszichopata szemével az áldozatokat, a sok vért és a gyilkosságokat, míg egy nap a saját húgát látja meghalni, akit végül nem bír megmenteni. Végső kétségbeesésében szökik ki a szigorúan őrzött helyéről és keresi fel Sascha-t, hogy ő segíthessen rajta. Ennek következtében pedig megismerkedik a vad Vaughn-al és nemsokára szoros kötődés alakul ki közöttük.

A gyilkossági szál ebben a második részben még érdekesebb, mint az előzőben, hiszen most egy próféta a gyilkos szemein keresztül látja a történéseket. Faith karaktere ezért is tetszett meg nekem. Azonban a szerelmi szál Vaughn és Faith között nagyon is hasonlít az első részben lejátszódó Sascha és Lucas kapcsolatára. Újabb alakváltó, akinek megtetszik egy érzéketlen mentál lány, akiről kiderül, hogy mégis érez. Túl hasonló, túlságosan is megegyező, csupán a személyiségek térnek el egy kicsit. Hatalmas hibaként könyveltem el, miközben számomra még mindig túl sok a regényben az erotika.

Szóval részben ezért dühös voltam, részben viszont valamiért mégis olvastatta magát a regény. A mentálháló fogalmába egyszerűen beleszerettem. Azokat a részeket imádtam olvasni és az a gondolat is felkeltette az érdeklődésemet, hogy az érzéketlen mentál faj lázadozni kezd és talán kitör a háború a két faj között... 

Összességében azonban egyáltalán nem múlta felül az első regényt. Megtudtunk új információkat, volt, hogy megdöbbentünk, de nem eget rengetően. Az első rész hibái maradtak, mégsem bírok haragudni, mert a fantáziadús történetben a mentálháló nagy kedvencem marad...

Nalini Singh: Látomás
Értékelésem: Felejthető
Borító: 5/2
Kedvenc szereplő: Vaugh
Sorozat: Egy világ – két faj – állandó küzdelem
2.) Látomás
Megjelent: 2007
Kiadó: Egmont-Hungary
Oldalszám: 318
Eredeti cím: Visions of Heat
Műfaj: romantikus, sci-fi, urban fantasy

0 comments:

Megjegyzés küldése