6 / 100 könyv. 6% kész!

hétfő, december 22, 2014

Kami Garcia: Unbreakable - Törhetetlen



A borító nálam már nyert. Amint megláttam végem volt. A fülszöveg is sok jóval kecsegtetett, pont olyasfajta a sztori, amit előnyben részesítek és amint elkezdtem olvasni, rájöttem, hogy ez pont nekem való. Kennedy Waters élete egyik napról a másikra megváltozik. Édesanyját megölik, mindezek után teljesen egyedül marad, legközelebbi családtagjához készülődik, aki egy nagyon messze élő, alig ismert rokon. De mi mást tehetne? Kihez mehetne? Aztán egyik este, az indulása előtti napon otthon aludt és akkor történt meg a baj. Egy szellem meg akarta ölni. De ez mindennapi dolog, nem igaz? Ahogy az is, hogy egy ikerpár betör az otthonába és kősóval lelövi a szellemet. 

Ismerős már valakinek? Igen? Még mindig nem? Segítek. A testvérpár Jared és Lukas, akik majdhogynem teljesen ugyanúgy néznek ki és rögtön elmagyarázzák Kennedynek, hogy ők szellemvadászok. Még mindig semmi? A két testvér között rossz viszony van. Jared mindig komor, valami megbújik a szemei mögött, valami katasztrófa. Lukas vele ellenben valamivel mosolygósabb, mindig kedves, mindig udvarias, jószívű srác. A kettejük ellentéte nemsokára kiderül, hogy egy családi tragédia miatt alakult ki. Ha még mindig nincs meg, akkor elárulom. Olyan mértékben emlékeztetett engem ez a Supernatural (Odaát) sorozat testvérpárjára, hogy az valami hihetetlen. Sam és Dean - Jared és Lucas. Hát, nálam itt már nyert az ügy, számomra itt már nyert a sorozat, rájöttem, hogy ez hatalmas kedvenc lesz.

Jared

Kiderül azonban, hogy a csapatban még többen is vannak, a zsenikölyök, Csuhás és a magabiztos és badass Alara. Hozzájuk kell csatlakoznia Kennedynek, ugyanis egy titokzatos démon mindannyiuk halálát akarja, hiszen mind az öten a Légió tagjai, ahogyan egykor szülei is, akik immár mind halottak. Kennedy kénytelen kiszakadni az eddigi megszokott, biztonságos életéből és küzdenie kell a démonok, szellemek ellen négy szellemirtó oldalán, akik ki akarják deríteni, hogy mi történt szüleikkel pontosan. Ehhez azonban meg kell találniuk azt a fegyvert, amivel megölhetik a démont. Nem tudják kiben bízhatnak, magukra vannak utalva.

A történet pörgős, nincsenek elhúzott unalmas leírások, csupán történések és párbeszédek és jó is ez így, mert van, hogy erre van szükségem. Muszáj volt beadni magamnak a megszokott szellem-adagom, nem titok, hogy odavagyok a kísértetfilmekért és könyvekért. Én nem vettem másolásnak vagy koppintásnak a Winchester testvérekhez hasonlatos Lucast és Jaredet, hisz ki tudja, lehet Kami Garcia nem is ismeri a Supernatural sorozatot, de ha még koppintás lenne is, akkor sem érdekelne, mert egyszerűen imádom a sorozatot, így vált a Légió-sorozat kedvenccé. Nálam abszolúte jó pontnak számított.

Megvallom, néha azért befigyelt egy kis tini-dráma, a tipikus szerelmi háromszög képében, a Jared-Kennedy-Lucas hármas. De mint minden háromszögnél, itt is tudtuk ki a befutó, habár sosem lett kimondva teljesen. Még ez sem bírta elrontani az összképet, persze, hogy egy tinédzser csaj azzal foglalkozik, hogy melyik pasi, hogyan nézett rá, miközben egy démon akarja a halálát. Ez is mindennapos probléma. :D

Összességében én biztos nyomon fogom követni a további részeket, mert persze úgy fejeződött be az első rész, ahogy, ködben hagyva minket, mert a sorozatoknál ugye ez van. Remek, hogy velem mindig ez történik! Na, mindegy. Olvassátok! Supernatural rajongóknak kötelező!!!

Kami Garcia: Törhetetlen
Értékelésem: Kedvenc
Borító: 5/5*
Kedvenc szereplő: Jared, Csuhás
Sorozat: Légió
1.) Törhetetlen
Megjelent: 2013
Kiadó: Könyvmolyképző
Oldalszám: 296
Eredeti cím: Unbreakable
Műfaj: fantasy, ifjúsági, romantikus

A kép forrása: LINK

0 comments:

Megjegyzés küldése