6 / 100 könyv. 6% kész!

csütörtök, január 03, 2019

Fern Michaels: Elégtétel


Mivel az első kötetet kiolvastam, gondoltam, lássuk a másodikat is. Aztán most utánanéztem a sorozatnak, és kiderült számomra, hogy vagy két tucat része van a sorozatnak. És bár eddig mindegyik a társaság egy nőjének bosszúját taglalja, nem is értem hogy lehet ennek a sorozatnak ennyi része eredeti nyelven? Hová húzza majd az írónő? És miért?

Fern Michaels New York Times bestseller szerző, több mint 70 millió eladott könyv írója, ehhez képest a Sisterhood azért nem egy zseniális krimi, egy tökéletesen tömegnek íródott limonádé krimi, annak viszont tényleg tökéletes. Úgy hiszem, ez a sorozat valóban a ponyva könyvet közé tartozik, tökéletesen beleillik ebbe a kategóriába.

A történet igen egyszerű: az első kötetben megalakult úgynevezett sisterhood, azaz női társaság tovább ügyködik, mindenkinek olyan démonai vannak a múltban, amiket most bosszú formájában akarnak elűzni, kérdések nélkül segítik és támogatják egymást. Törvényenkívüliek, igazságosztók, önbíráskodók...

A bosszú fogalma is egy érdekes kérdés. Érzelmekkel teli, többnyire negatívakkal. A hátramaradt túlélők bűntudata, a veszteség okozta düh megtestesülése és annak levezetése. Düh, harag, kín, fájdalom, gyász... Megannyi érzelem kapcsolódik hozzá. A regényben ez hol érződik, hol nem, túl limonádé ahhoz, hogy mélyebb érzelmeket és motivációkat taglaljon, többnyire csak a felszínét kapargatja egy bár nagyon jó, de untig elcsépelt témának.

A karakterek mindezek mellett annyira felejthetőek - valószínűleg azért, mert valóban nem ás a dolgok mélyére az író - hogy az első fejezetek alatt nem is igazán tudtam, kik voltak az első kötet szereplői, kellett egy kis idő, mire belerázódtam a kapcsolatokba, személyiségekbe. Ezért a sorozat még mindig jó egy egyszeri, kikapcsolódásnak szánt olvasásra, de nem hagy maradandó élményt.

Mindazonáltal köszönöm szépen a könyv élményét az Álomgyár Kiadónak!

Fern Michaels: Elégtétel
Értékelésem: Felejthető
Borító: 5/5
Kedvenc szereplő: -
Sorozat: Sisterhood
2.) Elégtétel
Megjelent: 2004
Kiadó: Álomgyár Kiadó
Oldalszám: 318
Eredeti cím: Payback
Műfaj: krimi

0 comments:

Megjegyzés küldése