8 / 100 könyv. 8% kész!

hétfő, július 13, 2020

Jeff Wheeler: A király árulója


Owen története folytatódik, ismét ugrottunk egyet az időben, Owen immár a húszas évei közepén jár, Severn oldalán ügyködik azon, hogy letaszítsa a trónról, miközben még mindig gyermekkori szerelme után vágyódik, aki azonban időközben férjhez ment, s gyermekeket szült. Owen egyetlen célja így Severn megsemmisítése.

Komolyan, a történet csak egyre jobb, komolyabb, mélyebb, amint Owen idősödik, ami valamilyen szempontból logikus is, hisz immár nem egy gyermek szemszögéből követjük nyomon az eseményeket, hanem egy stratégia szemszögéből.

A kisfiúból egy érett, okos, taktikus harcos lett, akinek a kalandjait egyre kíváncsibban követem végig, érdekes és szép jellemfejlődés történik a kötetek között. Még érdekesebb vonalat ad a karakterének az a csipetnyi elkeseredés, ami a személyiségébe beépült Evie "elvesztése" miatt.

A Királyforrás sorozatban ez a harmadik az eddigi legtöbb izgalmat rejti. A regény első felében bőszen megy az áskálódás, taktikázás, ármánykodás, a második felében pedig csak úgy peregnek az események. Árulások, harcok, szövetségek és ellenségek.

Külön kezdem megszeretni az író személyét is, aki az utószavakban igyekszik lefesteni előttünk, mi és miért is történt úgy, ahogyan. Hogyan kapja az ötleteit, miképp valósítja meg azokat. Owen karakterét nagyon szépre csiszolta, nem csodálom, hogy még nem akarja elengedni. Külön köszönöm neki, hogy bocsánatot kér a regény végén egy bizonyos szál alakulása miatt, ugyanis az engem is bőszen mellbe vágott.

Érzem, hogy rengeteg van még ebben a sztoriban, Owen történetében, alig várom, hogy kiderüljön, miket tartogat még Jeff Wheeler számunkra.

Köszönöm szépen a könyv élményét a Könyvmolyképző Kiadónak!

Jeff Wheeler: A tolvaj lánya
Értékelésem: Kedvenc
Borító: 5/5*
Kedvenc szereplő: Owen, Evie
Sorozat: Királyforrás
3.) A király árulója
Megjelent: 2016
Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó
Oldalszám: 416
Eredeti cím: The Thief’s Daughter
Műfaj: fantasy, ifjúsági

0 comments:

Megjegyzés küldése