6 / 100 könyv. 6% kész!

csütörtök, augusztus 28, 2014

Katie Alender: Bad Girls Don't Die – A rossz lányok nem halnak meg


A horror kiemelkedő és nagyravágyó rajongója vagyok. Mind filmen, mind könyvben. A műfajon belül különös gyengéim a szellemek és a paranormális dolgok, a rejtélyes megmagyarázhatatlan esetek és földöntúli kísértetek.

Hát, ezért csaptam le rögtön Katie Alender könyvére. Egy jó kis szellemsztorit akartam, sok borzongással, izgalmakkal és nyomozással pár haláleset után. Részben meg is kaptam azt, amire vágytam.

A történet egyszerű, sablonos: egy család van a központban; munkamániás anyuka, nemtörődöm apuka, őrült hugica és egy visszahúzódó-elvont lányka. Alexis az iskolában kirí a többiek közül, igazándiból sehová sem illik be rózsaszín hajkoronájával és elvont látásmódjával. Mindeközben Alexis kishúga Kasey egy elbűvölő kislány, mindenki kedvence. Egészen addig, amíg hirtelen minden megváltozik. Kasey egyik napról a másikra gyűjteni kezdi a babákat. A rémisztő játékbabákat, amik végül már az egész szobáját uralják. Kasey nemsokára furcsán kezd viselkedni. Furcsán, nem e századian beszél, változik a szeme színe, a semmiből bukkan fel, elréved és nagyon csöndes lesz. Alexis szülei nem veszik észre a változást, az anyjuk magasról tesz a gyerekekre, csak a munkájának él, az apjuk és Alexis között pedig hatalmas szakadék tátong. Alexis kénytelen lesz egyedül utánamennie a dolgoknak és amik kiderülnek a házukról és a régen ott történt eseményekről rémisztő és kétségbeejtő. Vajon mi szállta meg Kasey-t és meddig képes ez a valami elmenni annak érdekében, hogy véghezvigye azt, amit elkezdett?

Habár horrorsztori, mégis azt mondanám, hogy könnyed, egy unalmas délutánra tökéletes olvasmány. Ha este olvasod, nyilván egy kicsit megborzongsz, de közel sem egy Stephen King által kreált tökéletes horrormestermű. Filmként valóban bravúros történet lehetne, jó jelenetekkel és ideglelős szellemes képekkel, de mivelhogy nem film, ezért nem ijesztett meg annyira. A történet habár sablonos és a regény közepénél rájöttem a dolog nyitjára, mégis jól kitalált rejtély, amit izgalmas volt kinyomozni. Számomra tökéletes kikapcsolódás volt nyaralás közben, így bevihettem a heti horror-adagomat a szervezetembe. :D Mindazonáltal úgy gondolom, hogy ez regénynek jó, de sorozatnak már pocsék lenne, azonban kiderült nemrég, hogy ez egy háromkötetes sorozat. Nem hiszem, hogy kellett volna ezt még tovább húzni, ez így volt jó, úgy ahogy volt, úgyhogy számomra a többi rész felejtős. Az elsőt részt minden horrorkedvelőnek ajánlom, de akinek már megacélosodtak az idegei a sok horror után, az ne várjon borzongató ideglelést. :)

Katie Alender: A rossz lányok nem halnak meg
Értékelésem: Kedvenc
Borító: 5/5*
Kedvenc szereplő: -
Sorozat: A rossz lányok nem halnak meg
1.) A rossz lányok nem halnak meg
2.) From Bad to Cursed
3.) As Dead As it Gets
Megjelent: 2010
Kiadó: Könyvmolyképző
Oldalszám: 310
Eredeti cím: Bad Girls Don’t Die
Műfaj: horror, ifjúsági, krimi

0 comments:

Megjegyzés küldése