6 / 100 könyv. 6% kész!

csütörtök, augusztus 21, 2014

Frissen, ropogósan #4





Húúha. 
Végre beszabadultam egy könyvesboltba. Szerintem teljesen őrültnek hitt az, aki belátott a kocsiba, miközben kihajtottunk a parkolóból, ugyanis teljes orral az egyik könyv lapjai közé szimatoltam. :D Mint egy őrült. 

Szerintetek, melyikkel kezdjem? :))





Kiersten White: Paranormalcy - Természetfeletti


Hogyan bukkantam rá? - A borítón megakadt a szemem. Kinek nem? Gyönyörűséges.

Mit várok tőle? Egy jó kis természetfeletti történetet, sok-sok természetfeletti lénnyel, izgalmakkal és egy kis szerelemmel.

Fülszöveg: Akármennyire is szokatlan, hogy valaki a Nemzetközi Paranormális Ellenőrző Hivatalnál dolgozik, Evie mindig is normálisnak gondolta magát. Igaz, hogy a legjobb barátnője sellő és a volt barátja tündér, most pedig egy alakváltó srácért van oda. Egyébként pedig Evie az egyedüli olyan ember a világon, aki felismeri a paranormális lényeket, akárhogy is álcázzák magukat. De a paranormális lények most sorra halnak meg és Evie álmai is hemzsegnek az ijesztő és titokzatos jóslatoktól. Gyorsan rájön, hogy összefüggés lehet a képességei és a paranormális lények pusztulása között. Nagyon is elképzelhető, hogy ő a kulcsfigura egy tündér sötét jóslatában, amely minden paranormális lény pusztulását ígéri.





Liz Fremantle: Queen's Gambit - Vezércsel


Hogyan bukkantam rá? - A címe keltette fel az érdeklődésemet, Zöld Íjász őrült vagyok és a címről rögtön Oliver Queen jutott eszembe, valamint a jachtja, ami nevezetesen a Queen Gambit nevet viselte... míg el nem süllyedt. Aztán jobban utánanéztem a könyvnek és megtetszett. Mostanában próbálgatom magamat a történelmi könyvek terén, szóval hajrá. :)

Mit várok tőle? Hiteles történelmi hangulatot, romantikát, izgalmakat, többet meg akarok tudni a Tudor-korról, ha már... :)

Fülszöveg: Egy haldokló király. A királyné veszélyben… 
Elvált, lefejezték, meghalt, elvált, lefejezték, túlélte…
VIII. Henrik udvara tele van cselszövéssel, versengéssel, romantikával – és senki sincs jobb helyzetben, hogy mindezt megértse, mint a középpontjában élő asszonyok.
Katherine Parrnak, aki harmincegy éves korára másodszor özvegyült meg, vissza kell térnie az udvarba, de az idősödő királyra és az őt körülvevő emberekre gyanakodva ezt nem szívesen teszi meg. Mindazonáltal, amikor szenvedélyes viszonyba keveredik a rámenős csábító Thomas Seymourral, azt hiszi, hogy végre szerelemből mehet majd férjhez. Ám jelenléte az udvarban felkeltette még valaki érdeklődését…
Őszinteségétől és intelligenciájától elbűvölten Tudor Henriknek is megvan a maga terve Katherine-nel kapcsolatban, és senki sincs abban a helyzetben, hogy visszautasíthatná a király házassági ajánlatát. Így hát míg varázslatos szeretőjét eltávolították a kontinensre, Katherine kénytelen elfogadni a betegeskedő, egoista uralkodó kezét, s ő lesz Henrik hatodik felesége.
Mindvégig az őt megelőző királynék sorsának tudatában Katherine-nek minden ösztönét és intelligenciáját segítségül kell hívnia, hogy elnavigáljon az udvar ármánykodásai közepette. Miközben a katolikusok újra hatalomra kerülnek, a reformátorokat eretnekségért égetik meg, a haldokló királyt körülvevő emberek pedig tülekednek a hatalomért az új rezsimben, a túlélése valószínűtlennek látszik – és ő még mindig nem mondott le a szerelemről…

2 comments:

  1. A történelmivel kezdd:-) Tudok ilyen könyveket kölcsön adni, nagyon sok jó van amik ebben a korszakban játszódnak, de mennyi! Az összes többi korból is vannak érdekes, izgalmas, a történelmet fogyasztható formában tanító regények. Szólj ha érdekelne:-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Juhúú! Köszönöm szépen, majd megbeszéljük. :D

      Törlés