6 / 100 könyv. 6% kész!

csütörtök, június 18, 2015

Michelle Hodkin: Mara Dyer eszmélése


Na, ez jó volt. Jó volt, de koránt sem tökéletes. Nem is tudom, hol kezdjem. A sztori érdekesen kezdődik, egy kis természetfeletti, egy kis rejtély, egy kis szerelem.  A kezdés eléggé hátborzongató, pont olyan, amilyenre vágytam. Olvasás közben érdekel a következő fejezet, hogy végre kiderüljön valami. Aztán egyre több kérdőjel vetül fel benned és egy választ sem kapsz.

Tömören ennyi. Sokaknak nagyon tetszett, szerintem azért, mert fenntartja a cselekmény a figyelmet, na meg persze Noah miatt, de az már más lapra tartozik. Könnyen olvastatja magát, egy-két nap alatt ki lehet végezni. Igazából azt hittem, hogy tipikus Wow érzésem lesz, amint befejezem, de ehelyett inkább csalódott lettem. Nem a függővég miatt, hanem mert nem kaptam válaszokat.

A könyvnek eleve problémája az, hogy egy kicsit kusza. Egyszer ezt hiszed, egyszer azt, aztán rájössz, hogy teljesen rossz nyomon jársz. Időnként úgy éreztem, mintha nem lenne egészen kidolgozva a történet. Mintha maga az írónő sem tudná, hová akar kilyukadni. Titkok, titkok hátán. Gondolom a további részekkel válik egészzé a történet majd, amikor már megérted a miértjét a dolgoknak. Mindemellé még jön a sablon sablon hátán, a szerelmi szálban pedig semmi egyediség nincsen, mégis valahol szórakoztató.

Mindezek ellenére azért kellemes olvasmány volt. A természetfeletti dolog egy kicsit kusza és kidolgozatlan, de látok benne fantáziát, bár lehet, azért nem érzem kidolgozottnak, mert végül nem lett teljesen elmagyarázva, nekem ez a "neked szánt a sors, ezért képességeink kiegészítik egymást" dolog azért ráncot csalt a homlokomra, erről egy kicsit többet szeretnék tudni és nagyon remélem, hogy nem csak az lesz, hogy ez a sors. 
Mara és Noah aranyosak voltak együtt. Nem tudom, mi lesz még ebből, de a második résznek is nekiugrom majd, amint megérkezik. A kíváncsiság nagy úr.


Michelle Hodkin: Mara Dyer eszmélése
Értékelésem: Tetszett
Borító: 5/5*
Kedvenc szereplő: -
Sorozat: Mara Dyer
1.) Mara Dyer eszmélése
Megjelent: 2011
Kiadó: Könyvmolyképző
Oldalszám: 448
Eredeti cím: The Unbecoming of Mara Dyer
Műfaj: ifjúsági, romantikus, thriller

3 comments:

  1. Nem tudod mikor jelenik meg a 2.rész ?

    VálaszTörlés
  2. pdf file-ban hol tudnám megszerezni a könyvet? :)

    VálaszTörlés
  3. Szia, sajnos nem tudom, mikor folytatódik a sorozat. Szerintem online ebook webáruházakból beszerezheted. :)

    VálaszTörlés