6 / 100 könyv. 6% kész!

vasárnap, június 13, 2021

Leigh Bardugo: Árnyék és csont

 
A sorozat érkezte meglengette a piros zászlót, miszerint ez a trilógia még mindig olvasatlanul hever a polcomon, ideje elővenni és kezdeni vele valamit.

Ígyhát a sorozat megnézése előtt kézbe vettem az Árnyék és csontot - mert film előtt a könyvet érdemes elolvasni, szól a mondás.

A könyv egy érdekes fantasy világot festett le, egy ügyetlen lánnyal a főszerepben, akiről kiderül, hogy ő lehet az egész világ megmentője (Harry Potter effektus). Amint kiderül, hogy fényhozó, kiszakítják az eddigi környezetétől, baráti köréből és előkelő helyet kap a grisák között. Megkezdődik a kiképzése az Éjúr oldalán.

Az első kötet elég kiforratlan. Alina karaktere gyermeteg, naiv, nem egy erős karaktert fest le előttünk, de karakterfejlődés szempontjából így több lehetőséget rejthet magában a későbbi kötetekben.

Az Éjúr karaktere érdekes lett (főleg a sorozatbeli nyerte el a tetszésem persze), de Mal elég lagymatag lett, és míg a könyvben annyira nem lett hangsúlyozva az Alinával való érzelmi kötődése, addig a sorozatban folyamatosan erőltették.

A fordulat után nem igazán tudom, hova akarják kivinni a sztorit, de biztosan tovább fogom olvasni, mert kellemes kikapcsolódás, ha nem is kiemelkedően jó fantasy, egy álmos délutánra tökéletes.


Leigh Bardugo: Árnyék és csont
Értékelésem: Tetszett
Borító: 5/5*
Kedvenc szereplő: Éjúr
Sorozat: Grisa
1.) Árnyék és csont
Megjelent: 2012
Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó
Oldalszám: 376
Eredeti cím: Shadow and Bone
Műfaj: fantasy, high fantasy, ifjúsági, romantikus

0 comments:

Megjegyzés küldése