6 / 100 könyv. 6% kész!

hétfő, május 29, 2023

Kevin Williamson, Julie Plec: Stefan naplója - The Compelled

 
Mint már említettem, nagyon sajnálom, hogy nem sikerült felölelni a filmsorozat cselekményét.

Gondoljunk bele!

Érdekesen felvezette a sztori azt, milyenek voltak a fivérek emberként, milyen ember volt az apjuk, hogyan vette fel a kisváros a harcot a vámpírokkal.

Láthattuk, Katherine hogyan kerítette hatalmába a két fiút, hogyan szerettek bele, hogyan vezette meg őket, majd azt is, hogyan "halt meg", s hogyan vált a testvérpár vámpírrá.

Ezután érdekes lett volna, ahogy a polgárháború borzalmai között Lexi megtanítja Stefant uralkodni magán, ahogy ez a könyvekben is történt, bár máshová helyezve a sztorit.

A testvérpár kapcsolata pont olyan megromlott, mint a képernyőn - mindez Katherine miatt - de ezután minden megkavarodott.

Mennyire érdekes lett volna olvasni, ahogy Stefan megismerte Klaust és Rebekaht. Ahogy végül elfelejtetnek vele mindent, mert Mikhael úton van oda...

Mennyire érdekes lett volna olvasni arról, ahogy Damon az Augustine-fogságban van (tudom, hogy Stefan van a középpontban, de akkor is). Majd ahogy Lexi megpróbálja visszakapcsolni az emberségét.

Én ezekről olvastam volna szívesen. Nem arról, hogy a testvérpár egy semmilyen háttérrel megjutalmazott, érdekesnek nem mondható vámpírral hadakozik, miközben egy lánytestvérpár a kellős közepébe kerül a harcnak, akikről eddig semmit sem hallottunk, és semmit nem adnak a Salvatore-fiúk történetéhez. Bár Cora jó karakternek bizonyult, ez sem volt elég. Még Damon karaktere is ellenszenves volt ebben a 3 kötetben...

Nem csodálom, hogy ennek nem született több kötete... Minek is?
A filmsorozat miatti szeretetem vitt rá arra, hogy elolvassam ezeket a könyveket, és nem sajnálom, hogy végül végigvittem, de hogy újra nem nyúlok hozzájuk, sajnos az is biztos.

Kevin Williamson, Julie Plec: Stefan naplója - The Compelled
Értékelésem: Felejthető
Borító: 5/5
Kedvenc szereplő: Damon
Sorozat: Vámpírnaplók – Stefan naplója
4.) The Ripper (A hasfelmetsző)
5.) The Asylum (Menedék)
6.) The Compelled (Kényszer)
Megjelent: 2012
Kiadó: HarperCollins
Oldalszám: 256
Eredeti cím: The Compelled
Műfaj: fantasy, ifjúsági, romantikus

0 comments:

Megjegyzés küldése