6 / 100 könyv. 6% kész!

hétfő, december 24, 2012

Ally Condie: Crossed (Összefonódva)


A lenyűgözően megalkotott történet folytatódik. A trilógia első kötete teljesen magával ragadott és ez nem volt másképp a második kötettel sem. Ally Condie egy olyan világot hozott létre, ami amellett, hogy hihetetlenül érdekfeszítő és különleges, de még utánozhatatlan is.

Miután kijelölték a párját, Xandert; és emellett megismerte Ky-t is, a megtűrt státuszú fiút; Cassia élete gyökeresen megváltozott. Rá kellet jönnie, hogy az a Társadalom, amiben él is képes hibát véteni és közel sem olyan tökéletes, mint hitte. Cassiát nagyon fájdalmasan érintette, mikor elvették tőle Ky-t és a Külső Tartományokba helyezték. Amiért Cassia kiállt mellette, őt magát is munkatáborba küldték. Cassia egyetlen célja, hogy megszökhessen a táborból és Ky iránytűjének segítségével eljuthasson szerelméhez, ki nagyon messze került tőle és, kinek szintén az a célja, hogy rátaláljon Cassiára. A szerelmeseket elválasztották egymástól, de azzal nem számolt a Társadalom, hogy ez a két fiatal sokkal bátrabb és vakmerőbb, mint a többi. A Társadalom talán leáldozóban van, ugyanis lázadásról suttognak és egy Kormányosról, aki ennek a lázadásnak a vezetője lesz...

A második kötet még szebb volt, mint az első. Részben azért, mert mind a két főszereplő: Cassia és Ky gondolatait is olvashatjuk, ami sokkal kifejezőbb. Mindkét fél érzelmeivel tisztában lehetünk, a nézőpontjukat is megismerhetjük. A legszebb az volt az egészben, hogy miközben Cassia folyton Ky-ra gondolt, aközben Ky-nak is mindenről Cassia jutott az eszébe. Így pedig egy gyönyörű szerelmi történetet követhettünk végig.

De emellett a történések is remekül lekötöttek. Izgalmas és pörgős a cselekmény, nem untam el magam rajta, sőt egy nap alatt végigolvastam gond nélkül. Ebben a kötetben végre megtudhattunk olyan dolgokat, amik engem az elejétől fogva érdekeltek. Például, hogy miért is jött létre ez a Társadalom, miért csak 100 költemény, regény és festmény maradt fent? Hogyan kezdődött ez az egész? Erre végre választ kaptunk.

A szereplőgárdában is új emberekkel találkozhattunk. Ilyen például Vic és Eli, akik Ky barátai lettek a Küldő Tartományokban. Közülük Eli lett a kedvencem, a 14 éves kisfiú a szókimondó stílusával. Emellett Cassiának is lett egy társa: Indie, aki nem különösebben lopta be magát a szívembe. A szerelmi háromszög még mindig fennáll. Bár Cassia Ky-t kutatja, mégis Xander jelenik meg az álmaiban. Előbb vagy utóbb Cassiának választania kell. Visszatérve a szereplők szemszögére és az írásmódra, néha bevallom összekuszálta a fejemet. Az egyik oldalon még Cassia gondolatait olvastam, azonban két oldal után Ky következett és az én agyam még mindig Cassia fejében volt. Nehéz volt hirtelen átállni. Ez nem azt jelenti, hogy az írónő rosszul tette a szemszögek váltakozását, mert így volt tökéletes ahogy volt. Talán az én agyam működik mostanában túl lassan. 

Ez a trilógia az egyik kedvencem. Az írásmód, a szereplők és a cselekmény, mind egyedi. Az Ally Condie által megalkotott világ olyan részletes és gazdag, hogy szinte benne érezzük magunkat, amikor olvassuk.Csak ajánlani tudom mindenkinek.

Ally Condie: Összefonódva
Értékelésem: Kedvenc
Borító: 5/5
Kedvenc szereplő: Ky, Eli
Sorozat: Matched
2.) Összefonódva
3.) Célhoz érve
Megjelent: 2011
Kiadó: Ciceró
Oldalszám: 336
Eredeti cím: Crossed
Műfaj: disztópia, ifjúsági, romantikus

0 comments:

Megjegyzés küldése