6 / 100 könyv. 6% kész!

vasárnap, december 16, 2012

L. J. Smith: Sötét szövetség


Elena halála megrázza Fells Church lakóit, habár ők nem tudják, hogy a lány a város érdekében hunyt el. Azonban a jelen körülmények között úgy néz ki, hogy teljesen feleslegesen. Ugyanis újabb gonosz erő érkezett Fells Church-be, ami el akarja pusztítani a várost.

Elena halála azonban leginkább a barátnőit érintette. Miután Stefan és Damon elhagyta a várost Bonnie, Meredith és Matt teljesen egyedül maradtak az emlékekkel és a természetfelettiről való tudással. Bonnie furcsa álmokat lát, amikben többnyire Elena beszél vele és segítséget kér. Nemsokára kiderül, hogy ezek nem csupán álmok, hanem látomások. Ez a sejtelme akkor bizonyosodik be, amikor valami megtámadja őket és mindez egy fiatal lány halálába kerül...

De vajon ki támadott rájuk és mit szeretne Elena elérni? Mi ez az új gonosz erő, ami a város közelében ólálkodik és mit akarhat? A három fiatal kétségbeesetten hívja vissza körükbe Stefant, azonban ő a bátyjával érkezik. A nyomozás most a lehető legveszélyesebb. Habár Damon most furcsa módon, de segít nekik, mégis mind tudják, hogy ez most más, erősebb és gyorsabb - gonoszabb. Elena nincs velük, Honoria Fell már nem segít nekik, egyedül vannak. A csatának pedig még mindig nincs vége.

Lisa Jane Smith a kedvenc íróim listáján szerepel nem véletlenül. A Vámpírnaplók c. könyvsorozata az egyik kedvencem, mert nem egy agynélküli vámpíros badarságról ír, hanem mélyebb érzelmekről, természetfelettiről, barátságról és mindezt olyan izgalmas cselekménysorozatban, amit tanulni kéne. A negyedik résznél járunk és még mindig van sütnivalója. Főszereplőnk, Elena, habár ebben a kötetben nem az élők sorát bővíti - mégis jelen van. És szerintem nem árulok el semmit ha azt mondom, hogy fel fog támadni. Mert akkor miért is lenne még vagy négy kötet ezek után? A kérdés inkább az, hogyan fog visszatérni és hogyan fognak a főszereplőink ismét megszabadulni a gonosz erőitől. 

A kedvenc karakterem továbbra is Damon és ő is fog maradni a kedvenc míg világ a világ. Ebben a kötetben a karaktere sokkal rokonszenvesebb, mégis ugyanolyan szarkasztikus és sötét. Amit még nagyon szeretek ebben a regényben a Damon-Bonnie kapcsolat, ugyanis ott határozottan elindul valami. Ha még halványan is, de mindkét fél részéről. A két kedvenc főszereplőm, ezért csak hajrázni tudok.

A hangulata továbbra is ütős, egyre borzongatóbb a könyvsorozat, volt, hogy már-már féltem, komolyan. Összességében egyáltalán nem csalódtam, sőt. Mindent szeretek benne, még ha van aki húzza is a száját, mert látja a címben, hogy vámpír. Nekik azt üzenem, hogy ha nem olvassák el, akkor egy igazán izgalmas, érzelmes, pörgős néha sírós, néha nevetős regénysorozatot hagynak ki. Egyetlen szó miatt. :)

Lisa Jane Smith: Sötét szövetség
Értékelésem: Tetszett
Borító: 5/5
Kedvenc szereplő: Damon
Sorozat: Vámpírnaplók
4.) Sötét szövetség
6.) A visszatérés – Árnyéklelkek
7.) A visszatérés – Éjfél
8.) A vadászok – Fantom
9.) A vadászok – Holdének
10.) A vadászok – A végzet hatalma
Megjelent: 1992
Kiadó: Könyvmolyképző
Oldalszám: 224
Eredeti cím: Dark Reunion
Műfaj: fantasy, ifjúsági

0 comments:

Megjegyzés küldése