5 / 100 könyv. 5% kész!

péntek, szeptember 13, 2013

Rupáner-Gallé Margó: Lányok a kastélyból



Az egyszerű, hétköznapi mégis kirívó, szerethető és melengető könyvecske kikapcsolja az idegességet, lenyugtat és relaxációnak tökéletes. Egyszerű és könnyed, semmi bonyolultság nincsen benne, nem szükséges hozzá nagy figyelem. Pontosan ezért nem vártam túl sokat a könyvecskétől (azért könyvecske mert elég rövidecske), nem egy fellegekben járó, nagy szavakat, nagy tetteket leíró történet, hanem egy könnyed habarcs, ami elsimítja a ráncokat a homlokodról. Oké, kezdek túlzásokba esni. :D

A történetet egy magyar írónő alkotta, ami már önmagában ösztönzött az olvasásra, mindemellett nem csak az író, hanem a történet helyszíne is Magyarország, ami dallam volt füleimnek, vagyis balzsam szemeimnek. A történet nem pörög, hanem lassan folyik a medrében. Éppen ezért tökéletes egy nyugodt kis délutánra, nagy elvárásaid semmiképpen se legyenek, ugyanis ismétlem: inkább szórakoztat, lenyugtat, mintsem felborzolja az idegeidet vagy elgondolkoztat. 

Én személy szerint szeretem a se-veled-se-nélküled szerelmeket, de nagyon vigyázni kell velük az íróknak. Úgy gondolom, hogy az efféle kapcsolatot nagyon könnyen királydrámává lehet változtatni, ugyanis nagyon vékony a hajszál az izgalmas huzakodás és a szappanoperai utállak mégis szeretlek szerelem között. És ezt a kis hajszálat nagyon könnyű elszakítani, ezek után pedig már egyrészt unalmas a sok szétválás, veszekedés, majd puszi, csók és úgy imádlak majd megeszlek. Ha viszont tökéletesen építjük fel ezt a kutya-macska kapcsolatot, akkor az izgalmas, felborzoló és szórakoztató. Úgy gondolom, hogy Margó majdnem átlépte ezt a kis hajszálvékony vonalat, a libikóka erősen billent egyszer erre, egyszer arra, végül mégis szépen vitte végig Leon és Arlene kapcsolatát.

Aranyos, kedves történet, örülök, hogy szántam rá időt és elolvastam, mégis a végét egy kicsit függőben lógva hagytuk, ami kicsit zavar. Valószínűleg azért, mert a történet folytatódik következő kötetek formájában. Nem biztos, hogy elolvasom őket, ez hangulatfüggő, majd meglátjuk. Ez a könyvecske nem hagyott mély nyomot bennem, mégis kikapcsolt és szerettem akkor mikor olvastam. :) Mindenképpen ajánlom elolvasásra. 


Rupáner-Gallé Margó: Lányok a kastélyból
Értékelésem: Tetszett
Borító: 5/4
Kedvenc szereplő: Leon
Sorozat: Lányok a kastélyból
1.) Lányok a kastélyból
2.) Nászajándék Salzburgból
3.) Malom a tóparton
4.) Kicsi Betti a nagyvárosban
5.) Randevú a Nílus partján
6.) Szerelem Szegeden
Megjelent: 2012
Kiadó: Aba Kiadó
Oldalszám: 152
Eredeti cím: -
Műfaj: romantikus

 A könyv élményét nekik köszönhetem:

http://bookandwalk.hu/

0 comments:

Megjegyzés küldése