6 / 100 könyv. 6% kész!

vasárnap, január 04, 2015

Jennifer L. Armentrout: Origin - Eredet


Naaa jóó.
Egyébként elég gyorsan megérkezett a negyedik kötet a harmadik után. A sorozattal való kapcsolatomról röviden: első látásra beleszerettem, majd játszott az idegeimmel, megnevettetett, majd legszívesebben a földhöz vágtam volna a harmadik rész végén. A szokásos. Az egész a természetes kiválasztódással kezdődött, tudjátok.

De most szorítkozzunk a negyedik kötetre. A legrövidebb mind közül. (Mondd, miért?) Ennek ellenére a legizgalmasabb kötetre sikerült. Megszűnt a Katy-Daemon huzavona és az iskolai bohókás jelenetek. Most minden élesben ment. Végre jött a nagy bumm és kirepültünk a biztonságos mindennapokból és egy teljesen más hangulatú negyedik kötetet kaptunk. Nagyon nehéz úgy beszélni a negyedik kötetről, hogy ne spoilerezzem le az előzőeket, úgyhogy nem is fogok fáradozni ezzel, hanem inkább most szólok, hogy ha nem olvastad az első hármat - sőt ha a negyediket sem, mert a negyedikkel kapcsolatban is erős spoilerek következnek - akkor ne olvasd tovább a véleményem! (Milyen rossz ez így leírva...) Szóval, akkor inkább itt állj meg, mert Ki itt belépsz hagyj fel minden reménnyel... Muhaha, csak vicceltem.

Na, visszatérve a könyvre.
Tehát Katy-t elrabolták. Mert persze senki sem gondolta, hogy a könyv ilyen lazán hömpölyög majd történetileg, miközben a rossz fiúk nem csinálnak semmit. Á, dehogy. Sejthettük, hogy végül el lesz a vége, de mégis szíven ütött, mert pont akkor történt, mikor Katy és Daemon maradhatatlanul egymásra találtak. Hát, mikor máskor történt volna meg a katasztrófa? Tipikus.

Teljes szívemből imádtam, hogy a könyv fele Katy, a másik fele pedig Daemon. Mint már egyszer-kétszer említettem, imádom mikor mind a nő, mind a férfi szemszögét olvashatjuk, így teljes az egész kapcsolat és történet. Tökéletes.

Daemon persze mindent megtesz, hogy visszaszerezze Katy-t, nem is várunk tőle mást, ezért úgy dönt, hogy hagyja, hogy elkapják. Ez olyan Daemon-ös húzás volt. És végre valahára betekintést nyerhettünk a nagy fő gonosz gyomrába... a kormány titkos kísérleteibe és a Daedalus-ba (amúgy hogy kell ezt kiejteni?). Eddig a Daedalus egy titokzatos szerv volt számomra, ami kézzel megfoghatatlan és hatalmas, mindenre kiterjedő hatalma van. Most végre betekintést nyertünk abba, hogy mit is csinálnak és miért.

Felmerül a kérdés, hogy miért Origin a címe? Én megvallom, sejtettem, hogy ez áll a háttérben, mert minden csapból ez folyik, már a fajok közötti etyepetye és annak eredménye. Úgyhogy egyáltalán nem lepett meg, hogy a Daedalus többek között azzal is foglalkozik, hogy Origineket "gyárt", ugyanis az Originek a luxenek és hibridek gyermekei. Egy különleges, új faj, amelynek lila a szeme és hatalmasabb a hatalma mindegyik hibridnél vagy luxennél. Ezek az Originek, de hogy miért lett a magyarosításban Eredet a címe azt már nem igazán értem. Mert a regényben Originnek hívják a szuper-gyerekeket, az Antikrisztusokat, de akkor mi ez az Eredet? Minek az Eredete? Egy luxen és egy hibrid gyermeke minek lenne az eredete? Nem igazán vágom. 

Témát váltva. Ez a negyedik rész lett a legizgalmasabb mind közül, talán akciódúsabb az első hárommal együttvéve is. De a harcok közepette azért befigyelt egy kis etyepetye Katy és Daemon között. Valamiért azt hittem a harmadik rész mintáján elindulva, hogy Armentrout nem fogja körülírni a dolgokat, mert ilyen előtte-utána dolog volt csak, említés szintjén, de most azért több volt, de persze ízlésesen. Tudom, hogy Armentroutnak van egy ilyen nagyon - hogy fogalmazzak? - durvább írásmódja is az erotikus viszonylatban, de ilyen művéhez még nem volt szerencsém és valószínűleg nem is lesz. Katy és Daemon a szívem csücskében vannak, ezért örültem, hogy azért van egy saját kis mennyországuk miközben összecsapnak felettük a hullámok és azért szerintem ennek is lehet lesz következménye... De ezt majd meglátjuk a befejező - úristen, befejező??? miért?? - kötetben.

Ha már az ötödik kötet szóba került. Nagyon, de nagyon remélem, hogy ki lesz találva, hogyan lesz a borító-téma, mert örülnék, ha beillene az első négy mellé. Borzalmasnak tartom, hogy az utolsó, valószínűleg leglényegesebb és legmonumentálisabb részhez új bortótervet találtak, ami mellesleg nem is tetszik nekem, fúj. Hogy nézne már ki a többi mellett? Bele is borzongok.

Nem is hadarom túl. Nem fogsz csalódni benne, ha szereted a sorozatot, ígérem. Daemon-ban amúgy sem lehet csalódni. soha :)

Jennifer L. Armentrout: Eredet
Értékelésem: Kedvenc
Borító: 5/4
Kedvenc szereplő: Daemon
Sorozat: Luxen
2.) Ónix
3.) Opál
4.) Origin - Eredet
Megjelent: 2013
Kiadó: Könyvmolyképző
Oldalszám: 432
Eredeti cím: Origin
Műfaj: fantasy, ifjúsági, romantikus, sci-fi, urban fantasy

0 comments:

Megjegyzés küldése