5 / 100 könyv. 5% kész!

szombat, szeptember 22, 2012

Lauren Kate: Fallen (Kitaszítva)



A borító volt az, ami először megfogott benne, a sejtelmessége és a néma szomorúsága a könyvnek már a borítón is visszatükröződik. A történet kezdetben nem fogott meg, nehezen haladtam az olvasmánnyal és ennek nem az írásmódja vagy a főszereplők a hibája, habár Luce nem lopta be magát a szívembe. Igazából a feléig nem nagyon indulnak be az események, de lesz egy pont, ahonnan szinte ittam a szavakat.

A történet tehát: Luce-nak sötét foltja van a múltjában. Ezt a sötét foltot nem bírta feldolgozni egykönnyen, ezért szülei úgy döntöttek beíratják a Sword & Cross bentlakásos iskolába. Az iskola egy börtönre emlékeztető intézmény, ami egyáltalán nem lopja be magát Luce szívébe. Minden tilos, a többi diák mind kissé zakkant, a tanárokkal sincs minden rendben. Nem csoda, hogy Luce minél jobban vágyódik haza. 

Luce első napján ismerkedik meg Daniel-el. Daniel titokzatos, helyes és van benne valami, ami vonzza Luce-t. /az írók nem bírják elhagyni a titokzatos fiú sémát, szinte minden második könyvben feltűnik/ Luce tehát gyötrődve próbál közelebb kerülni az egyébként nem túl barátságos fiúhoz. Daniel barátságtalansága viszont nem oktalan. 

Miközben Luce megismerkedik Cam-el is, aki úgy tűnik rástartolt főszereplőnőnkre, a szerelmi háromszög lassan és fokozatosan kialakul. Titok lengi körül azonban a két fiú lényét. Cam egyre veszélyesebb vizekre evez, Daniel egyszer elutasítja, egyszer barátkozik vele és van, hogy megmenti Luce-t, aki ezektől egyre jobban összezavarodik. Majd a végén kiderül, Daniel nem véletlenül nem akar közelebb kerülni Luce-hoz, ugyanis ez a lány életébe is kerülhet... míg Cam lénye egyre sötétebb lesz, addig Daniel titokzatossága a végén elillan. Mindkét fiút nagyon szerettem, bevallom. És érdemes a végéig olvasni amikor olyan dolgok derülnek ki, amikre álmodban sem gondoltál volna...

Ennek a történetnek van egy sajátos hangulata, baljóslatú, ködös és hátborzongató - hasonít egy horror-könyvhöz, de mégsem az. Ismételten nem a főszereplőt szerettem meg, hanem a két fiút. Daniel és Cam, habár ég és föld, az egyik fény a másik sötétség - mégis mindkettőt megszerettem. A végén nem is bírtam dönteni, hogy melyiküknek drukkolok... Talán a folytatásban majd eldől.

Nem nagy durranás a könyv, semmi "hú de izgalmas, annyira, hogy lerágom a körmöm tövig" hangulat. Luce karaktere kifejezetten idegesített. A cselekmény néhol vontatott, néhol lekötött. Összességében semmi különleges nincs benne, nem került a kedvenceim közé...

Lauren Kate: Kitaszítva
Értékelésem: Tetszett
Borító: 5/5*
Kedvenc szereplő: Cam, Daniel
Sorozat: Fallen
1.) Kitaszítva
2.) Kín
3.) Végzet
4.) Boldogság
#Szerelemben
Megjelent: 2009
Kiadó: Könyvmolyképző
Oldalszám: 368
Eredeti cím: Fallen
Műfaj: fantasy, ifjúsági, romantikus

0 comments:

Megjegyzés küldése