6 / 100 könyv. 6% kész!

szombat, szeptember 22, 2012

Leiner Laura: Egyedül


Reni tizedikes lesz a Szent Johanna Gimnáziumban. A hosszú és kínkeservesen unalmas nyári szünet után alig várja, hogy újra iskolába járhasson és találkozhasson osztálytársaival, és hogy úgy általában, körülvegye a Szent Johanna pörgős hangulata. Azonban nem minden úgy alakul, ahogy ő azt előre elképzelte. 

Az első féléve nem a legboldogabban telik, és rengeteg fájdalom, csalódás és szenvedés borul a nyakába. Virág menthetetlenül szerelmes lesz és nagyon úgy tűnik, hogy ezért hanyagolja Renit, aki próbál jól állni a dolgokhoz, de a kapcsolatuk nagyon is rossz irányba halad emiatt. 

Cortez viselkedése egyre érthetetlenebb, az esti sírások, féltékenykedés és csalódások sorban egymás után következnek majd ha vége kezdődik minden elölről.

A fiúk bandát alapítanak, Jalapeno néven. Próbák, koncertek... a négy fiú is hanyagolja Renit. És ez mind még nem elég, ugyanis feltűnik az együttesben egy új tag, Viki, aki nem csak menő Avril Lavigne klón, lázadó, szép, de ennek tetejébe még el is nyerte magának Cortezt... 

Arnold áll teljes vállszélességgel Reni mellett, azonban valahogy most a kettejük kapcsolata sem felhőtlen és pont Cortez miatt... És persze Kinga, aki van mikor a földbe tiporja Renit és van, hogy segít neki, érthetetlen.

Összeveszések, konfliktusok és csalódások. Lehet, hogy ez a legszomorúbb rész eddig, de mégis sok nevetnivaló és poén fűszerezi ezt a kötetet is, ahogy az összes többit.

Virág és Dorián, Kinga és Olivér, Cortez és Viki... Reni pedig igyekszik túlesni ezen a szomorú és magányos korszakon miközben Arnold viselkedése egyre rejtélyesebb és ha ez mind még nem lenne elég jön a szilveszter sírással, kétségbeeséssel, csókkal, dühöngéssel, botránnyal... Csak a szokásos. :)
A Szent Johanna Gimi tovább pörög.

Leiner Laura: Egyedül
Értékelésem: Kedvenc
Borító: 5/5
Kedvenc szereplő: Zsolti, Ricsi, Robi, Dave, Andris, Cortez, Kinga
Sorozat: A Szent Johanna Gimi
1.) Kezdet
2.) Együtt
3.) Egyedül
5.) Remény
6.) Ketten
Megjelent: 2010
Kiadó: Ciceró
Oldalszám: 458
Eredeti cím: -
Műfaj: ifjúsági, romantikus

0 comments:

Megjegyzés küldése