6 / 100 könyv. 6% kész!

vasárnap, szeptember 23, 2012

Meg Cabot: Mondd meg a Vörösnek!



Suzannah, a tizenhat éves mediátor (Mediátor jelentése: látja és a túlvilágra segíti a halott lelkeket) kalandjai folytatódnak ugyanis most egy újabb szellem háborgatja, méghozzá az éjszaka közepén jelenik meg, sikongatva és kétségbeesetten.

Suzie nyomban elkezd nyomozni a kétségbeesett nő ügyében, akinek az üzenete: "Mondd meg a Vörösnek, hogy nem az ő hibája, hogy meghaltam!" Oké, de ki az a Vörös és hol találja meg Suzie? A nyomok az iskola egyik leghelyesebb és legismertebb srácának apjához vezetnek. 

Miután Suzie lassúzott ezzel a Tad Beaumont-al egy medencés bulin, úgy tűnik, hogy a fiúnak tetszik, de mégis hogyan állhatna leendő barátja apja elé azzal, hogy egy szellem azt állítja nem az ő hibája, hogy halott? Nehéz ügy... 

Közben egy kisfiú szelleme is feltűnik egy szokatlan kéréssel és egy macskával, valamint Jesse is szemrehányást tesz Suzie-nak, a Tad-al való kapcsolata miatt. Vajon Jesse féltékeny? Suzie-nak be kell vallania maga előtt, hogy egyre jobban kezd beleesni a szobájában élő szellembe, pedig ez tilos!

Közben újabb furcsa tények és pletykák kapnak szárnyra, miszerint Tad Beumont apja vámpír, de vámpírok nem léteznek, ugye? Mielőtt Suzie észrevenné magát már egy gyilkos kezei közé kerül, akinek az a célja, hogy eltünteti Suzie-t az útból, méghozzá piszkos eszközökkel...

Meg Cabot sosem okoz csalódást. A történet a második részben is ugyanolyan élvezhető. Ne ijedjetek meg a vámpírszáltól, majd megértitek, de ne az Alkonyat történetre építsetek. Többet nem is árulok el.

Meg Cabot: Mondd meg a Vörösnek!
Értékelésem: Tetszett
Borító: 5/4
Kedvenc szereplő: Jesse, Suzie, Doki
Sorozat: A Mediátor
2.) Mondd meg a Vörösnek!
Megjelent: 2001
Kiadó: Ciceró
Oldalszám: 240
Eredeti cím: Ninth Key
Műfaj: ifjúsági, romantikus

0 comments:

Megjegyzés küldése