6 / 100 könyv. 6% kész!

szombat, szeptember 22, 2012

Darren Shan: A holtak vonulása


Capac Raimi azért érkezett a Városba (igen, tényleg Város a neve, kezdetben azt hittem, hogy kisbetűvel: város. De nem. Lehet, hogy nem túl eredeti, de elnézzük.), hogy gengszter lehessen. Ennek a célnak az eléréséhez nagybátyjához költözik, hogy ő megtanítsa a gengszterlét módját és velejáróit. Egy ideig szépen is alakul ez a terv, a Város egy szörnyen veszélyes hely, ahol bármikor meghalhat bárki semmi következménnyel és az emberek csak úgy eltűnnek, valamint időnként leszáll az a bizonyos zöld köt és ellepi az utcákat... 

Tehát elég rémisztő és különleges hely ez a Város. Capac Raimi gengszterélete pedig a Városba érkezésével kezdődik, de kilátástalan, hogy mivel végződik... Ugyanis mielőtt még észbe kapna a nagybátyját megölik ő pedig egy különös eseménysorozat részévé válik, amiben maga a nagy Kardinális jobb keze lesz. A Kardinális azaz ember, aki vezeti és irányítja a Várost, mindenki fél tőle és nem ok nélkül... 

Miközben főhősünk fejest ugrik a gengszterek nagy világában közben megismerkedik Ama Situwával, aki rejtélyes módon a szerelme lesz és Conchita-val, akinek egy súlyos titka van... Minden a feje tetejére kerül, amikor Capac legjobb barátja nyom nélkül eltűnik, méghozzá úgy, hogy még a saját nővére is letagadja... Vagy nem emlékszik rá? Mit történik igazából ebben a bizonyos Városban? Ki is az a Kardinális? És a legnagyobb kérdés: Ki is az a a Capac Raimi, ugyanis hirtelen azzal kell szembesülnie, hogy egyáltalán nem emlékszik a Városba érkezése előtti éveire. Mintha akkor született volna, amikor a Városba érkezett. Mi az igazság?

Rögtön az elején megválaszolatlan kérdésekkel szembesülsz és ebből csak egyre több lesz, míg a végén már érthetetlenül fogsz állni az események előtt. De ne félj, mert a végén minden kiderül és mindenre választ kapsz. Remekre szabott kerek történet, ahol nem maradnak megválaszolatlan kérdések vagy elvarratlan szálak. Érdekes szereplők és pörgős párbeszédek jellemzik. Darren Shan stílusa utánozhatatlan.

Vigyázat! Ha nem bírod az undorítóbb dolgokat, akkor óvakodva olvasd, mert néhány részhez erős gyomor szükségeltetik. Persze a beszéd stílus is magáért beszél, a csúnya beszéd is bejátszik, de Darren könyveinél erre már általában fel vagyok készülve. Van a történetnek egy bizonyos sejtelmessége és titokzatossága, ami a végéig olvastatja magát. Tetszett a Darren Shan által megalkotott világ és környezet. Jól kidolgozott, érdekes és borzongató.

Darren Shan: A holtak vonulása
Értékelésem: Tetszett
Borító: 5/5
Kedvenc szereplő: Capac Raimi
Sorozat: Város
1.) A holtak vonulása
2.) A pokol pereme
3.) A kígyók városa
Megjelent: 1999
Kiadó: Nyitott Könyvműhely
Oldalszám: 446
Eredeti cím: Procession of the Dead
Műfaj: horror, thriller

0 comments:

Megjegyzés küldése