6 / 100 könyv. 6% kész!

vasárnap, szeptember 23, 2012

Meg Cabot: Reflektorfényben



Meg Cabot nálam alap... Imádom a nő humorát, fogalmazását, szereplőit. Úgy összességében mindent, ami az ő tollából pattan ki. Különösen ezt az édesded történetsorozatot, amit amúgy már vagy ezredszerre olvasok el, mégsem unok rá.

Mia, Genovia újdonsült hercegnője újabb problémákkal néz szembe, élete egyre kuszább és ez ellen nem tehet semmit, ugyanis amellett, hogy nemrég derült ki, ő egy kis ország hercegnője, beleszeretett a legjobb barátnője bátyjába, még mindig ő a legmagasabb az osztályban és még mindig bukásra áll matekból. De, ha ez mind nem volna elég akkor még az is kiderül, hogy Mia édesanyja terhes, méghozzá Mia matektanára az apa, Mr. Gianini. És ha ez még mindig nem volna elég Mia anyja és a matektanára összeházasodnak és együtt akarják felnevelni a csöppséget. Grandmére, amint ez a fülébe jutott, azon nyomban intézkedni kezdett egy hatalmas esküvő megszervezéséhez, amire Mia édesanyjának esze ágában sincs elmenni, de Grandmére hajthatatlan. És ez még mindig nem minden, ugyanis Mia élete első interjújára készül, egy hatalmas nézettségű show-ba. Minden kicsúszik a kezei közül és az egyetlen pozitív dolog, ami történik vele az a titkos hódolójának a levelei, amiket rendszeresen kap egy bizonyos Jo-C-Rox-tól. De vajon ki ez a titkos imádó? Mia minden vágya az lenne, ha maga Michael lenne, akibe már időtlen idők óta szerelmes...

A történet ezerrel pörög tovább. A pimasz stílus, az imádni valóan naiv főszereplők és a cikis jelenetek ugyanazok, csak az események és problémák változnak. Mia Reflektorfénybe kerül ebben a jelentben, a személyisége jobban kikerekedik, immár teljesen megértjük a nézőpontját és jobban bírunk azonosulni vele.

Egyetlen problémát találtam csupán. Kicsi probléma, de akkor is majd kiszúrta a szememet. Mia ugyebár az előző kötetben Josh Richter után epekedett és végül megtörtént azaz ominózus báli éjszaka... Immár ebben a kötetben Mia bele van esve Michael-ba, ami érthető is, na de a könyvben többször is hangoztatta, hogy "már időtlen idők óta bele van zúgva". De ez lehetetlen, hisz a könyv szerint pár hónappal ezelőtt még csak Josh Richter járt a fejében és Michaelt észre sem vette. Csupán a bál éjszakáján tűnt fel neki Lilly bátyja, miután akkorát csalódott Josh-ban. Tudom, tudom ez csekélység, de akkor is meg kellet említenem.

Új szereplő? Egyet említenék meg csupán, Mia unokatestvérét a farmer-falusi-gyereket, akinek van egy titkos álma, de olyan, amilyenre szinte senki sem számított. Ez meglepetés lesz. :)

Változás az előző kötethez képest? Nincs. Ugyanúgy imádom és ugyanolyan gyorsan faltam az oldalakat.

Meg Cabot: Reflektorfényben
Értékelésem: Kedvenc
Borító: 5/4
Kedvenc szereplő: Michael
Sorozat: A neveletlen hercegnő naplója
2.) Reflektorfényben
6 és ½.) Mia karácsonya
10.) Mindörökké hercegnő
11.) A hercegnő férjhez megy
# Valódi és képzeld hercegnők
#Ünneplő hercegnő
#Mia Thermopolis határidőnaplója 2006
Megjelent: 2001
Kiadó: Ciceró
Oldalszám: 224
Eredeti cím: Princess in the Spotlight
Műfaj: ifjúsági, romantikus

0 comments:

Megjegyzés küldése