5 / 100 könyv. 5% kész!

vasárnap, szeptember 23, 2012

Szurovecz Kitti: A fény hagyatéka



Ami először megragadott a regényben az a borítója volt. Gyönyörű zöld szem aranypöttyökkel tarkítva. Aztán a címre esett a tekintetem: Fényemberek. Kíváncsivá tett, elgondolkodtatott, hogy ez mit jelenthet. A kifejezés nagyon megtetszett és miután azt is észrevettem, hogy egy magyar írónővel van dolgunk rögtön megvettem, még csak nem is haboztam.

Jane minden idegszálával az egyetemre koncentrál, dolgozik és emellett a beteg édesanyját is ápolja odahaza. A legnagyobb gondjai a számlák kifizetése és az egyetemi esszék kidolgozása. Míg az élete a feje tetejére nem fordul. Egy nap majdnem beleesik egy liftaknába, a zuhanás halálos lett volna - ha egy rejtélyes férfi meg nem menti. A férfi a lehető legkülönlegesebb szemmel rendelkezik, ami rögtön elvarázsolja Jane-t, s nem bírja onnantól kiverni a fejéből a férfit. A következő napokban azonban nem ebben az egyetlen halálközeli élményben lesz része. Majdnem halálos autóbalesetet szenved és majdnem úgy esik el a járdán, hogy a fejét rosszul veri be a betonba. Azonban a rejtélyes idegen minden egyes alkalommal megmenti - mintha tudná, hogy Jane-nek mikor van rá szüksége. Miután a rejtélyes férfi - Chris - megjelenik az életében, minden fenekestül felfordul, ugyanis kiderül, hogy Chris egyáltalán nem ember, hanem egy különös lény: Fényember. És, hogy Jane nem véletlenül kerül halálközeli élményekbe minden sarkon, ugyanis valami felsőbb erő ki akarja őt iktatni. Az is hamar kiderül, hogy miért. A válasz ott bujkál Chris szemeiben, azokban az ezüstös pöttyökben, amik azt jelentik, hogy beleszeretett egy halandó emberbe. Azonban ez tilos. Ilyen módon Chris és Jane üldözötté válik a Sötétek és Astrid által, s mindkettőjüket csak Chris különleges képességei bírják megmenteni. Miután Jane édesanyja meghal a hajsza elkezdődik. Nem tudják kiben bízhatnak, s azok az ügynökök akik félre akarják csalni Jane-t egyre félelmetesebbek lesznek. Egyetlen maradandó és biztos dolog van csak kettejüknek - az egymás iránti szerelmük. De mit akarhatnak a Sötétek és ki is azaz Astrid? Mit is jelenthet ténylegesen Fényembernek lenni és mi lesz a szerelmespár sorsa?

A könyv hangulata fogott meg a legjobban, kellemes ugyanakkor izgalmas, borzongató és eseménydús. A szereplők szépen kidolgozottak, érzékenyek és gyönyörűek - legalábbis én így képzelem el őket. Hogy kiknek ajánlanám? Azt hiszem azoknak, akik szeretnek álmodozni. Hogy miért? Hisz ebben a regényben angyalokról, Sötétekről, szerelemről és odaadásról olvashatunk. A túlvilág fogalmáról, a szeretetről és a szerelemért való küzdelemről. Én szeretek álmodozni és ezt a könyvet is nagyon megszerettem. Te mersz álmodozni? Chris-t mondanám elsőre kedvenc karakternek, hiszen egy érzékeny, gyönyörű angyalról beszélünk. Jane karaktere elég esetlen és naiv, ahhoz hogy könnyen azonosulni bírjak vele, ennek ellenére semmi bajom vele. Néha túl érzelmes volt a történet - nagy ritkán már a nyálas kategória - , de ez nem mindig baj, csak van akinek nem jön be a túl sok romantika. Én szerencsére elbírok vele. :)

Szurovecz Kitti: A fény hagyatéka
Értékelésem: Kedvenc
Borító: 5/5
Kedvenc szereplő: Chris
Sorozat: Fényemberek
1.) A fény hagyatéka
2.) A fény árnyéka
3.) A fény háborúja
Megjelent: 2011
Kiadó: Könyvmolyképző
Oldalszám: 488
Eredeti cím: -
Műfaj: fantasy, ifjúsági

0 comments:

Megjegyzés küldése