6 / 100 könyv. 6% kész!

vasárnap, szeptember 23, 2012

Nalini Singh: Vonzódás



Egy különös világot fest le előttünk ez a történet, ami valahol izgalmas valahol pedig szörnyen veszélyes. Ebben a világban az emberek mellett mentálok és alakváltók élnek. A mentálok egy rideg és távolságtartó faj, olyanok, mint a számítógépek. Mindenben a tényt és az információt látják, érzelmeik pedig nincsenek. A mentálok egy úgynevezett mentálhálón vannak összeköttetésben, amivel ha megszakítják a kapcsolatot meghalnak. 

Sascha Duncan egy mentál. Ennek az érzelemmentes és rideg fajnak a tagja és úgy gondolja, hogy ez így van jól. Anyja a Mentál Tanács tagja, igen fontos személy és valószínűleg Sascha előtt is szép jövő áll. Azonban Sascha más, mint a többi mentál. Valami baj van vele, ugyanis egyre inkább azt veszi észre, hogy érez. Ez pedig a mentáloknál lehetetlenség.

Sascha küzdelmek árán, de igyekszik eltitkolni a tanács elől a furcsaságát és hibáját, ugyanis, ha ez mégis kiderül, akkor azonnali halál lesz a sorsa. Egy napon, szinte a végzet hozza, hogy megismerkedik Lucas Hunter-el egy üzleti ügy kapcsán. Lucas alakváltó. Az agya zugában él egy gyönyörű párduc, aki bármikor a felszínre törhet. Lucas a közeli falka alfahímje és vezetője és csupán azon okból ismerkedik össze Saschával, hogy nyomozhasson a mentálok titkaiban, ugyanis nyomós okuk van azt hinni, hogy egy mentál áll a sorozatgyilkosságok hátterében, a gyilkos pedig  csak alakváltónőket öl. Azonban ahogy megismerkedik főhősnőnkkel, Saschával egyre inkább érdekelni kezdi a lány, Saschában pedig a tilos érzelmei felülkerekednek és egyre jobban szeretne a férfi közelében lenni. Szerelem szövődik köztük, ami egészen egyszerűen tiltott, hisz hogyan is jöhetne össze egy mentál és egy alakváltó,a két ellenséges faj? Elképzelhetetlen. 

Egészen addig, amig Lucas azt veszi észre magán, hogy minden áron meg akarja ismerni és védeni a lányt és egyre inkább feltűnik neki, hogy Sasha más, mint a többi mentál, hogy ő érez. Sascha pedig nem bír ellenállni Lucas szeretetének. Azonban, ha felvállalják magukat és az érzelmeiket, akkor Sascha életveszélybe kerül, a saját faja fogja megölni. Ha pedig Lucas mögé áll és megvédi, akkor a két faj között gyilkos háború kerekedik.

Egy negatívum mindenképpen van benne és méghozzá a túl sok erotika. Szerintem teljesen felesleges volt ilyen sok erotikus jelenetet beletenni, ez majdhogynem el is rontotta a regény hangulatát, pedig a történetet amúgy imádtam. Én személy szerint szeretem, ha egy író egy teljesen új világba kalauzol minket, amit személyesen sosem ismerhetünk meg. Egy kitalált világba, ahol egybeolvadhatunk a főszereplőkkel és megismerhetjük az új világ működését, törvényeit - Nalini Singh egy nagyon érdekes világot hozott létre. A legjobban az a bizonyos Mentál Háló leírása tetszett, ez egyszerűen magával ragadott és nagyon sokat is gondolkoztam a működésén. Hihetetlen, hogy Nalini képes volt egy ilyen regényt megalkotni. Minden részlete kidolgozott és részletes. Elgondolkodtató... A történtet valahol krimi-szálon is fut, hiszen egy gyilkost keresnek. Ez a bűnügyi szál is csak felpörgeti a történetet. Egészen jó kezdés volt, de még van mit igazítani rajta.

Nalini Singh: Vonzódás
Értékelésem: Tetszett
Borító: 5/4
Kedvenc szereplő: Lucas
Sorozat: Egy világ – két faj – állandó küzdelem
1.) Vonzódás
Megjelent: 2006
Kiadó: Egmont-Hungary
Oldalszám: 384
Eredeti cím: Slave to Sensation
Műfaj: romantikus, sci-fi, urban fantasy

0 comments:

Megjegyzés küldése