6 / 100 könyv. 6% kész!

csütörtök, december 31, 2015

Kami Garcia: Jelöletlen


A Légió sorozat már az első résszel a szívem egyik csücske lett, több szempont miatt is.

Tetszik, ahogyan Kami Garcia ír, egyszerűen olvastatja magát, nem fecseg feleslegesen az időjárásról vagy a környezetről. Épp annyit ír le, amennyi feltétlenül szükséges, hogy átérezd a szereplőket és elképzelhesd a környezetet. Egyszerűen nem bírod elunni, mert folyton, minden egyes fejezetben, minden egyes oldalon történik valami, nincs olyan bekezdés, amit olvasatlanul lehetne hagyni.

A második momentum, ami miatt kedvencem lett, az a karaktergárda. habár Kennedy ezúttal majdnem elértie az idegesítő-mércémet, de csak majdnem. Csuhás megunhatatlan karakter, Jared és Lucas számomra még mindig egy az egyben Sam és Dean a Supernatural című filmsorozatból. 

Ez a harmadik ok: a sorozat hangulata nagyon hasonlít a Supernatural hangulatára. De nem csak a hangulat hajaz egy kicsit, egyes történetbeli momentumok is nagyon a sorozatra emlékeztetnek: kősó töltény a szellemek ellen, démoncsapda, a megszállt emberek fekete szeme, a szellemek elpusztításának módja... Rengeteg minden, mintha Kami Garcia a filmsorozatból merített volna ötleteket. A második kötet alkalmával maga a történet is kicsit a sorozatra emlékeztetett: a szeretett fiút megszállja a leggonoszabb démon.

Persze, ez lehet zavaró, ha valaki Supernatural-rajongó, de lehet imponáló is. Én ezért is szeretem a Légiót, mert visszahozza azt a bizonyos Supernatural-hangulatot, amely az első két évadban jelen volt és ami annyira hiányzik.

A cselekmény gördülékeny, egy délután alatt kiolvasható a regény, sőt, nem is igazán lehet letenni. Szinte sejtettem, hogy ismételten a levegőben hagyjuk a végét, hogy megint várhassak egy évet a harmadik kötetre. Remek. Nem egy világot megrengető regényre kell számítod, ha kézbe veszed, mégis könnyen magával sodor és nagyon kellemes órákat ad. Számomra kedvenc, ha egy kis könnyed démonvadászatra vágyom.

Kami Garcia: Jelöletlen
Értékelésem: Kedvenc
Borító: 5/5
Kedvenc szereplő: Jared, Lucas, Csuhás
Sorozat: Légió
2.) Jelöletlen
Megjelent: 2014
Kiadó: Könyvmolyképző
Oldalszám: 365
Eredeti cím: Unmarked
Műfaj: fantasy, ifjúsági

1 comments:

  1. Szia eltudnád nekem küldeni az egész könyvet légyszi ?? Nagyon kérlek.KÖSZI !! :)

    VálaszTörlés