5 / 100 könyv. 5% kész!

vasárnap, január 22, 2017

Melissa Landers: Összefonódva


Egy másik, igen kedvelt sorozatom befejező kötetéhez is elértem, amely szintén trilógia és szintén kellemes perceket okozott számomra. Olyan jó érzés végigkövetni az általad megszeretett főszereplők sorsát és útját majd szívedet melengető lezárást is kapni, ami megnyugtat és jó érzéssel tölt el. Persze léteznek sokkoló és élményromboló befejezések is, amik meg örökre bevésődnek a tudatunkba az út végén, de szerencsére az Elidegenítve bonyodalmai szépen elrendeződtek, Melissa Landers egy izgalmas, dinamikus végjátékot nyújtott át nekünk az Összefonódva című regényével.

Cara és Aelyx kapcsolata ebben a kötetben teljesedik ki végre, olyan "ketten a világ ellen" stílust vesz fel a harcuk. A körülöttük lévő szereplők is előtérbe kerülnek ezáltal, habár ez még mindig nem kötött le annyira, mint  a Cara-Aelyx páros.

Az Összefonódva egy tipikus sci-fi regényként zárta a trilógiát. Az emberek és a földönkívüliek végre megegyezésre jutottak, megkezdődött a két faj keveredése egy erre külön kialakított városban, Cara komoly tisztséget tölt be a kezdeti jelenléte miatt, sokan hozzá fordulnak, de nincs sok ideje saját párjára. A nehezen kezdődő idillbe csap bele olyan Függetlenség napja szerűen a harmadik faj, az Aribolról származó csillagközi védelmezők, akik komoly fenyegetésként élik meg a két faj egyesülését ezért azonnali visszavonulást követelnek, miszerint mindenki térjen vissza a saját bolygójára, vagy mindkét fajt kiirtják. Annyira tipikusan sci-fi, már hallottam is a fülemben a legkülönfélébb, legkultikusabb sci-fi filmek futurisztikus zenéjét...

Két faj élete és jövője forog kockán, ennek a közepébe kerül Cara, Aelyx és barátaik. Rendkívül pörgős, izgalmas befejezés lett, minden fejezetében történik valami, fenntartja a figyelmet, csavarokkal és fordulatokkal teli.

Az egész "mentsük meg a két fajt" hangulat elárasztott, a küzdelem, a harc és a háború közeledte logikus felállásnak tűnt, igazi összecsapásra vagy fondorlatos lezárásra vágytam és csak egyetlen egy valamit nem értettem teljesen: hogy mégis hogy lehetséges, hogy egyedül egy tinédzserekből álló félig emberi, félig földönkívüli kis csapat megy szembe és harcol, áldozza fel magát, hogy megállítsák az Aribol lakóit? Hol a hadsereg, a két faj katonái, kiképzett seregei, titkos ügynökök... akárki? Persze, lehetséges, hogy csak azért érzékeltem így, mert Cara és Aelyx szemszögét követhettük csak nyomon, ennélfogva nem érzékelheti az olvasó, hogy milyen küzdelmek folynak a háttérben.

Mindent összevetve méltó lezárásnak érzem, nem fáj a szívem, nem érzek ürességet a kiolvasása után, egyszerűen élveztem a trilógia minden egyes részét. Egyszerre sci-fi, könnyed ifjúsági/romantikus és fantasy történet, a legjobb egyveleg.

Köszönet az olvasás élményéért a Maxim Kiadónak!

Melissa Landers: Összefonódva
Értékelésem: Kedvenc
Borító: 5/5*
Kedvenc szereplő: Aelyx
Sorozat: Elidegenítve
3.) Összefonódva
Megjelent: 2016
Kiadó: Maxim Kiadó
Oldalszám: 336
Eredeti cím: United
Műfaj: fantasy, ifjúsági, romantikus, sci-fi

0 comments:

Megjegyzés küldése