8 / 100 könyv. 8% kész!

péntek, november 01, 2019

L. J. Smith: Küzdelem


Újraolvasás történt.

Hát, nem is tudom. Nem, nem olyan rossz ez, mint amennyire az emberek beállítják. Ez az első két rész egészen lekötött, hamar elolvastam, a második kötet elolvasása után szinte kezdenék bele a harmadikba.

A sztori totál más. És emiatt vonz. Nem tudom teljesen megmagyarázni. A hangulata, a stílusa tetszik. Elena sem olyan elviselhetetlen, fordulatokkal teli a cselekmény, Meredith karaktere valahogy hiányzik is a filmsorozatból.
Folytatom.

Ezúttal végig fogom olvasni...


A régebbi gondolataim (2012-es):

A történetet ott folytatjuk, ahol az előző kötetet abbahagytuk, vagyis Elena éppen Damont hívja a temetőben. Stefan eltűnt. Miután a város őt gyanúsította meg Tanner tanár úr halála és Vickie Bennett támadása miatt; Stefan nyom nélkül eltűnt, ami rontotta az esélyeit a városlakók szemében. Miért is tűnne el egy gyanúsított személy? Azért mert ő a hunyó vagy azért mert elrabolták? Elena a második lehetőséget véli valószínűbbnek és Damont gyanúsítja Stefan eltűnése miatt. 

Miközben Elena magára marad a felfordulásban Damon elhatározza, hogy igenis megszerzi magának főhősnőnket és nem biztos, hogy ez ellen Elena bírna mit tenni, ugyanis egy furcsa, kiismerhetetlen erő vonzza a férfihoz. 

És ha még mindez nem volna elég Elena naplója is eltűnik benne a legféltettebb gondolataival és a Stefan-hoz való kötődésének bizonyítékaival. 

Új tanár érkezik a Robert E. Lee Gimnáziumba, méghozzá Alaric K. Saltzman személyében, aki eléggé fiatal és helyes, és valamiért nagyon érdeklődik Tanner tanár úr halála iránt. 

A bajok csak fokozódnak, amikor kiderül, hogy Elena naplója nem csupán eltűnt, hanem egyenesen ellopták tőle méghozzá azzal a szándékkal, hogy megfenyegessék Elenát, ugyanis egyik nap a lány arra lesz figyelmes, hogy a hirdetőtábláról azok a mondatok néznek vissza rá, amiket a naplójába írt... Amiket Stefanról írt... De vajon ki lopta el a naplóját? Hol van Stefan és Damon meddig fog elmenni a veszélyes játékában? Elena élete egyre inkább bonyolódik és úgy néz ki, hogy a veszélyeknek sosem lesz végük...

A pörgős eseménysorozat folytatódik és ha tetszett az első kötet, a másodikban sem fogsz csalódni!

Lisa Jane Smith: Küzdelem
Értékelésem: Tetszett
Borító: 5/5
Kedvenc szereplő: Damon
Sorozat: Vámpírnaplók
2.) Küzdelem
6.) A visszatérés – Árnyéklelkek
7.) A visszatérés – Éjfél
8.) A vadászok – Fantom
9.) A vadászok – Holdének
10.) A vadászok – A végzet hatalma
Megjelent: 1991
Kiadó: Könyvmolyképző
Oldalszám: 190
Eredeti cím: The Struggle
Műfaj: fantasy, ifjúsági

0 comments:

Megjegyzés küldése