8 / 100 könyv. 8% kész!

szerda, október 05, 2022

Kel Carpenter: Lucifer lánya

 
Nyaralásra olyan könyveket akartam magammal vinni, amik lazák, könnyedek, mulatságosak. Csak semmi komolyság! Hiszen nyaralunk.

Így esett elsőkörben a választásom Kel Carpenter sorozatának első két kötetére. A Bibliával kapcsolatos feldolgozások - természetesen a fantasy, horror keretein belül - mindig is gyengéim voltak. Ez valószínűleg a Supernatural imádatomban gyökeredzik. Majd azt követte a Lucifer, és még számos más "feldolgozás".

A kötetek rövidek, ez is előny volt. A borítók gyönyörűek. A történet. Lucifer lánya nem tudja magáról, hogy ő Lucifer lánya. Egy banshee és egy mosómedve az állandó társai, minden hímnemű egyed odavan érte, mert különleges kisugrázással rendelkezik. Aztán egy nap megjelenik négy vonzó férfi, akik magukkal akarják vinni... a Pokolba. Merthogy ő Lucifer, a letaszított angyal lánya.

Nem feltétlenül értettem, miért nem tud a származásáról a főszereplő, felesleges körök voltak ezek. Ruby karaktere szerethető, vagány és mulatságos csaj. A négy lovas számomra majdhogynem megkülönböztethetetlen, semmi egyedi kisugárzásuk nincsen, nem tudom, melyik-melyik, ennélfogva kedvencem sincs. De mind a négy rá van izgulva. Számomra ez furcsa és abszurd a sorozatban, ez a... háremség? Nem feltétlenül díjazom a könyvekben, de szerencsére nem ez volt a középpontban. (Mintha a Vámpírnaplókat olvastam volna, csak négy fiútestvérrel... furcsa!)

Mulatságos volt, szerettem felfedezni a bibilai szereplőket, enyhe izgalmak is voltak, röhögtető beszólások... könnyed, laza, rövid. Ha az ember nem vár sokat tőle, egészen megszeretheti.

Kel Carpenter: Lucifer lánya
Értékelésem: Tetszett
Borító: 5/5
Kedvenc szereplő: -
Sorozat: A Kárhozottak királynője
1.) Lucifer lánya
Megjelent: 2018
Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó
Oldalszám: 176
Eredeti cím: Lucifer's Daughter
Műfaj: erotikus, fantasy, romantikus, urban fantasy

0 comments:

Megjegyzés küldése