6 / 100 könyv. 6% kész!

hétfő, július 29, 2013

Leiner Laura: A Szent Johanna Gimi Kalauz


Nem mondom, hogy nem búsultam amikor a sorozat lezárult a nyolcadik résszel. Laura azonban nem a befejező "Örökké" című kötettel búcsúzott el a sorozattól, ugyanis nemsokára feltűnt a színen a SzJG Kalauz.

A Kalauz koránt sem nevezhető egy különálló regénynek, inkább csak egy információtár, amiben különlegességek, érdekességek, az író gondolatai a sorozattal kapcsolatban és sok más érdekes finomság található.

A borítót a korábbi részek borítóinak egyvelege alkotja ezzel is kimutatva, hogy a Kalauz az egész sorozatot átölelő "kincstár". A borítók eddigi színeiből kimaradt piros a fedőnek hála a zöld pedig a fedő alatt a kemény-kötésnek hála pompázhat az eddig barna, rózsaszín, sötét kék, sárga, bordó, világoskék és drapp színek mellett. 

A Kalauz első oldalain egy bevezetőt olvashatunk, ahol maga Laura szól hozzánk, elárulja érzéseit a könyvvel kapcsolatban, honnan érkezett az ötlet a megírásához. Mindezt egy repülőúton írta meg, bár az úti cél ismeretlen maradt számunkra. A következőkben apró-cseprő motívumokat, titkokat olvashatunk, mint például, hogyan hívják Reni szüleit, ami a sorozatban nem derült ki. A kötetben feltűnik a szereplők ábrázolása is, egy ügyes kezű rajzoló munkájának hála megtudhatjuk hogyan képzelik el a szerkesztők és maga Laura a főszereplőket. E mellé részletes ismertetést is kapunk a karakterekről, Zsolti oldalánál kicsit elidőztem, még mindig nem bírok napirendre térni afelől, hogy mi volt a jele az oviban. :D A könyvben felsorakoztatják Reni elolvasott könyveit, a legfontosabb zenéket, amik feltűntek és a lehetséges borítóváltozatokat is, amik szóba jöttek és amik egyáltalán nem jöhettek szóba. Személy szerint nekem a Kimaradt jelenetek a kedvenceim, amik nem kerültek bele a sorozatba, az olvasásuk közben megvolt azaz érzetem, hogy valami olyat olvasok a szereplőkről, amit eddig nem olvastam, ami valami új. Hihetetlenül sokat nevettem a jeleneteknél és újra és újra feltettem magamnak a kérdést: hogyan lehetséges egy ilyen őrült bandát kitalálni? Felejthetetlenek és imádni valóak. 

A beszerzése sem volt ám olyan egyszerű, mint gondoltam volna, ugyanis olyan hamar elfogyott a könyvesboltokban és az online-áruházakban, hogy csakhamar lecsúsztam róla nem kis csalódottságomra. Végül születésnapi meglepi formájában várt az asztalon anyukámnak hála. :D 

A Kalauz egy kis búcsúajándék, ami ugyanúgy leköt, mint a sorozat többi része, ugyanis többet megtudtam szeretett írónőnkről, a gondolatairól. Azokon a sorokon is láttam visszatükröződni a Szent Johanna Gimi hangulatát, amiket a repülőn írt a saját gondolatairól és nem a történetről. Aztán rájöttem, hogy ez nem a Szent Johanna Gimi hangulata és írásmódja, hanem Lauráé. Ezek után szinte remegve várom (jó ez túlzás volt, de jól hangzott), hogy az új regénye megjelenjen Bábel címen. A dedikáláson találkozunk! :D


Leiner Laura: A Szent Johanna Gimi Kalauz
Értékelésem: Kedvenc
Borító: 5/5
Kedvenc szereplő: Zsolti, Ricsi, Robi, Dave, Andris, Cortez, Kinga
Sorozat: A Szent Johanna Gimi
1.) Kezdet
2.) Együtt
5.) Remény
6.) Ketten
#Kalauz
Megjelent: 2013
Kiadó: Ciceró
Oldalszám: 268
Eredeti cím: -
Műfaj: ifjúsági, romantikus

3 comments:

  1. Én a 8/2 utolsó sorait olvasva bekönnyeztem. Szerettem a karaktereket, és kicsit kötődtem is hozzájuk, Reni életéhez, és úgy mindenkihez. A Kalauz nekem is a polcomon pihen, már sokszor átrágtam magam rajta, és mindig kellemes, nosztalgikus mosollyal olvasom újra az írónő kedvenc sorait, a kimaradt jeleneteket, és a lerajzolt karakterek leírását. Nem tagadom, hiányozni fog, de olyan sokat köszönhetek neki, hogy elengedem, és várom, hogy valami számomra ugyanilyen jelentős és jó regénnyel találkozzak :)

    VálaszTörlés
  2. Szia! Nem tudom biztosan. Én könyvben olvastam. :)

    VálaszTörlés