6 / 100 könyv. 6% kész!

szombat, szeptember 22, 2012

Kevin Williamson, Julie Plec: Stefan naplója - A kezdetek




A Vámpírnaplók olyan híres sorozat immár hazánkban is, hogy szerintem nincs olyan fiatal, aki nem ismeri, sőt még a felnőttek is tisztában lehetnek azzal, hogy micsoda ez és nagyjából miről is szól.

A sorozat L. J. Smith könyve alapján készült, noha egyáltalán nem hasonlít a két történet és ahogy kikerekedik a kettő egyre jobban távolodnak egymástól. Így a negyedik évad táján már egyáltalán nem bírom hasonlítani az eredeti könyvekhez...


A sorozat L. J. Smith könyve alapján készült, noha egyáltalán nem hasonlít a két történet és ahogy kikerekedik a kettő egyre jobban távolodnak egymástól. Így a negyedik évad táján már egyáltalán nem bírom hasonlítani az eredeti könyvekhez... Ez a Stefan naplója könyvsorozat viszont; ami elüt az eddig kilencrészes könyvsorozattól; inkább tartozik a sorozathoz, mint a könyvhöz. Ahogy olvasod észreveszel olyan jeleneteket, amik a filmben is megtörténtek, ezért lehet, hogy a sorozat két írója: Julie Plec és Kevin Williamson is részt vett a Stefan naplója megírásában. Ha nézed a sorozatot, akkor természetesen tisztában vagy azzal, hogy mi lesz a könyv vége és nagyjából a cselekményekkel is tisztában vagy. Ez a regény azért hasznos, mert ha valamit nem értesz a sorozatban lévő múlttal kapcsolatban, vagy kuszának érzed a filmben lévő történelmi jeleneteket, akkor könyvből válaszokat kaphatsz, így nagyon könnyen megértheted hogyan lett Stefan és Damon szerelmes Katherine-be, hogyan lettek halálos ellenségek és hogyan haltak meg. Ha nem nézed a sorozatot viszont olvasod az eredeti könyveket, amiket L. J. Smith írt, akkor nem biztos, hogy érteni fogod, mert nem függ össze a regénysorozat történéseivel, talán belezavarodhatsz. Szerintem mindenképpen elolvasandó minden Vámpírnaplók rajongónak!

Kevin Williamson, Julie Plec: Stefan naplója - A kezdetek
Értékelésem: Felejthető
Borító: 5/5
Kedvenc szereplő: Damon
Sorozat: Vámpírnaplók – Stefan naplója
1.) A kezdet
4.) The Ripper (A hasfelmetsző)
5.) The Asylum (Menedék)
6.) The Compelled (Kényszer)
Megjelent: 2010
Kiadó: Könyvmolyképző
Oldalszám: 222
Eredeti cím: Oigins
Műfaj: fantasy, ifjúsági

3 comments:

  1. Szia!
    A többi rész mikorra várható magyarul?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! Megvásárolható az első három rész, csak én nem olvastam őket. :)

      Törlés